Kategoriarkiv: Jobb

Mitt jobb var det ja

Pust. Flås. Och hej!

Jösses. Sicken intensiv vecka jag haft. Seattle. Staden i sig var väl helt okej. Men veckan! Vilken vecka! Galet intensiv, utmanande och lärorik.

Hörrni. Ni är många där ute som frågat mig var och vad jag jobbar med. Avsiktligt har jag avvaktat med att svara för jag vet inte alls hur jag ska hantera detta i bloggen. Mitt jobb är på något sätt en del av mitt privata liv vill jag anse, då jag trots allt vill hålla en professionell nivå på min arbetsplats och gentemot människor jag möter i den kretsen. Men tusan vad tråkigt det är med bloggare som skriver A men inte B. Eller hur?

Så okej. Here we go. Jag jobbar på ett av världens största IT-företag. Sedan kan ni kanske lägga ihop ett och två till tre. Jag är teknisk rådgivare på företaget och jag trivs som fisken i vattnet. Det är oerhört krävande men ack så triggande!

Veckan som gick bestod av en teknisk mässa på hög nivå. Tusentals kollegor från hela världen som hade tekniska inriktningar samlades för föreläsningar, nätverkande och festande. Jösses. Utmattning är bara förnamnet. Galet roligt är mellannamnet. Jetlag kanske efternamnet? Nej vad vet jag. Allt jag vet är att jag är ännu mer förälskad i det jag gör.

Nå, nöjer ni er med det här svaret? Eller behöver ni mer?

På jobbet

1

Min snälla kollega tog det här fotot på mig på jobbet häromdagen. Väldans sköna fåtöljer måste jag säga. Ville bara slänga in detta som ett hej. Men nej, jag bloggar inte på arbetstid. Inlägget är förinställt!

Senaste nytt i Ferferiland!

Ha! Okej så här är det. Jag har spenderat en tio-tjugo minuter på att ha hitta en fin bild att illustrera det här inlägget med men finner inget passande. Enda gångerna jag ler verkar vara när jag äter. Hmm. Det säger nog rätt mycket om mig. Så det får gå utan. Okej?

Till saken! Bomben! Nyheten! Jo! Jag har fått ett jättespännande, utmanande och roligt jobb som betyder en helt ny vändning i livet och ett nytt kapitel i mitt liv. Det är som trainee för ett av världens mest kända företag så det är en enorm ära. Anledningen således till att jag varit borta en del på bloggen och varit på möte hit och dit vet ni nu. Det har varit en otrolig procedur med många intervjuer, tester och instanser och till slut så! Av alla hundratals sökande. Galet. Tror inte jag kommer förstå det förrän första arbetsdagen riktigt. Nyp.

Jag har under sista tiden varit otroligt förkyld och allting har skett i Stockholm så det har varit tufft. Igår tog jag flyget upp och ner och trodde jag skulle svimma när jag gick igenom spärrarna på vägen hem. Flygplatspersonalen märkte hur dålig jag var och samlades kring mig för att hjälpa till och kalla på sjukvård. Allting bara släppte. Lättnaden, chocken och jag började igen känna av febern, yrseln och klimax på sjukdomen.

Nu står jag här. Redo. Lycklig. Fast med torra, snytna näsvingar. Har ringt runt till alla mina nuvarande jobb, berättat för nära och kära och står nu inför nästa utmaning. Att hitta ett boende. Jobbet är nämligen i Stockholm! Så japp, nu är Ferferi på vift igen!

Så hjälp mig nu! Om ni vet något, får nys om något eller har tips, maila mig! Det här är ju inte det lättaste…

Saron Second Hand

1

I vanlig ordning var jag på Saron Vintage igårkväll och jobbade med vår lilla avdelning. Plockade ut fina plagg och prylar, skyltade om och fotade till er. Oerhört roligt var gång, jag tröttnar nog aldrig på det här jobbet. Mitt lilla kärleksbarn, som fyller tre år snart! Tänk vad tiden går. Varje vecka har vi olika teman. Den här veckan var det tema Kitsch med det syns inte på just dessa plagg jag valde att fota. Vill ni se de mer kitschiga kläderna, skorna, prylarna och accessoarerna så bli medlemmar på vår Facebookgrupp som heter Saronklubben vet ja! Vi skickar nyhetsbrev varje vecka och lägger upp foton på vår skyltning och lite godbitar.

2

4

5

Fotografering och styling med Alex

8

Nu äntligen har jag fått tid att slutföra det sista arbetet från fotograferingen jag hade med min fina vän Alex. Har känt mig krasslig idag så varit hemma och fått lite undanarbetat. Att vila finns inte riktigt på agendan. Så här kommer det som lovat. Bättre sent än aldrig eller vad säger ni? Alex extraknäcker ibland som modell och dessa foton var för hans portfolio. Jag fick äran att styla och fota honom. Superkul verkligen! Kläderna är lån från Saron Vintage med undantag för några plagg som är ur min egna garderob. Av hundratals foton fick jag i alla fall slutligen fram dessa favoriter. Vilket är er favorit?

1

3

2

4

11

5

6

9

7

10

Styling: Ferferi

Foto/Redigering: Ferferi

Modell: Alex O/Modellink

The New Erotic Photography

1

Jag har fortfarande en stor del av mina saker på vinden. Suck och pust och flås. Jag saknar vissa av grejerna massvis men har alltid olika anledningar till att inte besöka den läbbiga vinden. Det är för kallt. För mörkt. (Har ingen ficklampa) För sent. För mycket spindlar. För trött… Så porslin och böcker och barndomsminnen ligger fortfarande där och typ… glöms bort. Nej inte glöms bort. Men jag inbillar mig att mina prylar har känslor och känner så. Så jag är modern (ägaren) med det dåliga samvetet. Idag tog jag tag i mig själv (läs: pojkvännen) och hämtade in lite av min boksamling. Som är pytteliten då jag gjort mig av med mycket där med. Dessa fick i alla fall hänga med ner. Så jag kan plugga lite. Inspireras lite. Sukta lite. Drömma bort lite!

Så det ska jag göra en stund nu idag. Sedan ska jag till Saron Vintage och mina fina tjejer och jobba lite med gamla kläder och prylar och smycken och allt vad det kan vara. Precis som en onsdagseftermiddag ska vara.

VeckoRevyn från sextiotalet

1

Titta så fint. Hittade det på jobbet förra veckan. Tillsammans med ett gäng andra magasin från sextiotalet. Har fortfarande inte lagt ut den på försäljning i butiken än. Kanske den här veckan…

English: I found these old magasins from the sixties at my job last week. We will sell them this week probably!

Saron Vintage is my baby

Igår knegade jag halva dagen på mitt kärleksbarn Saron Vintage och var helt slut när jag kom hem. Hann bara lägga upp foton på facebookgruppen och sedan se klart en dålig film jag påbörjat. Sämsta på länge tror jag nog. Men nu ska jag utnyttja min blogg här lite för att göra reklam för en fantastisk butik. Saron Second Hand. Där alla pengar går till barnhem och byar i flera fattiga länder. Där majoriteten som arbetar där gör det ideellt. Där inga pengar läggs på marknadsföring och reklam till skillnad från nästan alla andra secondhandbutiker i stan. Där man istället satsar på det goda ryktet, bra produkter och generösa givare. Slutligen, där priserna är så löjligt låga att man nästan skäms. (Ändå står där envisa, snåla snyltkunder ibland som ska pruta ner en blus från sextiofem riksdaler till femtio. Glömmer man var pengarna går?) Nåja. Glöm de där få tråkiga kunderna för majoriteten är underbara. Majoriteten bryr sig. Eller älskar second hand. Jag har då i alla fall fyndat oerhört mycket kläder där. Kläder jag ofta får massa komplimanger för. Så nu tycker jag ni ska gå dit. Idag! De har bara öppet två dagar i veckan ser ni. Torsdagar 16-19 och lördagar 10-13. Eller så går ni med i facebookgruppen som heter Saronklubben. Det är mer specifikt för den avdelningen som jag var med och startade, Saron Vintage. Så tjopp iväg!

English: Yesterday I was working at a second hand store in Gothenburg half the day and was so tired when I came home that I only managed to finish a bad movie I’d started to see the day before and then go to bed.

Plåtning!

Här är vad jag gjorde igår! Påsarna var alltså fulla med lånade kläder till en plåtning. Fyra stycken olika outfits fick vi till. Härliga fantastiska höst. Det sprakade av färger överallt. Visar fler bilder senare ikväll. Tog fyrahundrasextio foton så det blir lite svårt att sålla bland dem. Jag ska nog lyckas finna några guldkorn. Idag förresten ska jag iväg och knega lite på Saron Second Hand och mer noga avdelningen Saron Vintage som jag och en gammal kollega startade. Tänkte passa på att fråga mina läsare i Göteborg om det finns någon bland er som tycker om att arbeta med vintage och volontärt? Maila mig i sådana fall! Så kan jag berätta mer om vad arbetet innebär.

English: This is what I did yesterday. The bags were filled with borrowed clothes for a photo shoot. But I will show you the rest later, have taken four hundred and sixty pictures so there is some work to find the best ones. Today I will spend most of my day working voluntary at a second hand store at a department called Saron Vintage that me and an old colleague started.