Kategoriarkiv: Kaffe

Han är pedant, eller hur?

1

Men åh! Livebloggningen fungerade ju bara halvt! Jag ämnade att få med ett foto också från vad jag gjorde också men nehej. Får testa igen snart. Tusan vad jag vill att det här ska fungera. Veckorevyn liksom introducerade den här tjänsten redan i våras och det har inte fungerat fram tills i dagarna…

Nåja. Nu står jag med knäna i massa smutstvätt här hemma. Måste ha rent och fint inför det nya året serrni. Alla julklapparna är inhandlade och jag kan inte fatta hur effektiva vi var på stan förut, allting gick på mindre än två timmar. Fick ätit lunch på älskade Da Matteo i Victoriapassagen och passade på att fråga om de har konceptet i Stockholm också men svaret var tyvärr negativt. Hur ska nu detta gå? Måste hitta en kompensation. Anyone?

Okej hörrni måste fråga en sak. Vi hade liksom inte så jättemycket smutstvätt och jag är av åsikten att man kan blanda. Till exempel strumpor och underkläder. Eller strumpor och byxor. Men mannen i huset är bestämt emot detta. Han tycker att man inte ska blanda de olika kroppsdelarna. Så. Min fråga. Är det jag som är äcklig eller han som är pedant? Något av det måste det ju vara menar jag. Hur gör ni?

Bar Centro

2

Ni har väl vid det här laget förstått att jag gillar det här med kaffe. Speciellt i sällskap. I sällskap på stan. På stan på ett mysigt italienskt ställe! Så i helgen bidde det ännu en favorit, Bar Centro. Det blev en rykande, stark espresso för min del, toppat med en pain au chocolat. Har ingen aning om vad det heter på italienska? Jag är franskaskadad. Nåja. Dit måste ni gå! På Kyrkogatan 31.

English: I love coffee. In company with someone. In the city. At a nice place. I think you’ve figured that out by now, right?

3

4

1

Bar Italia är bäst

1

Jag hänger mest på Da Matteo eftersom det ligger närmast jobb och pojkväns jobb och allt vad det är. Men en av mina favoriter(om inte favoriten med stort F) i stan sedan länge är ändå det här lilla mysiga haket, Bar Italia. De serverar inget annat än det bästa, om det så innebär att de måste göra om ditt kaffe hela tre gånger. Var gång man kommer in känns det som man är på besök hos vänner. De är alltid så välkomnande och stämningen är högljudd och varm precis som man förväntar sig av ett italienskt café. Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om hur bra det här stället är, kaffet, den supertrevliga personalen, de goda tilltuggen, oliverna, grillade mackorna, inredningen… men bäst är nog ändå om ni ser det med egna ögon. Ta er dit omedelbums! Och våga testa något nytt- eller ännu bättre be dem koka ihop något valfritt åt er istället. Är det någonstans ni kan lämna erat öde i någon annans händer så är det här.

Bar Italia: Prinsagatan 7, Linnéstaden.

Under the figue trees

After the museum we wanted to hide from the hot sun. The mosque was the best place for it – just opposite the museum. This is actually one of my favourite spots, I will add it in my Paris recommendation post when it comes. Perfect place. Beautiful place. Both inside with the colourful mosaic walls and gold ornaments everywhere as well as outside under the figue trees. Here I go for a hot and very sweet mint tea. The way tea should be served, that is.

Kaffe och plåtning

Tjipp! Nu har jag dragit på mig den hellånga byxdressen a.k.a pyjamasen, det lila nagellacket är på och likaså min favoritklocka som är en gammal present från bästaste pojkvännen. Ska iväg på en kaffe med mina bästa vänner nu serrni. Ni kanske vet vid det här laget vilka jag menar va? Försten som gissar rätt….

Efter kaffet ska jag iväg och plåta en kompis! Hur kul är inte det? Min första officiella plåtning hihi! Vi ska styla henne först och sedan bara tuta och köra.Vi har redan bestämt miljöer. Jag är inte världens bästa fotograf men kan grunderna så jag hoppas det ska räcka. Huhuh. Håll tummarna! Om det går vägen kanske jag kan lägga upp några tjuvkik för er sedan. Hon är så vacker.

Okej, kaffe var det. Ciao!

English: Off to have a coffee with my best friends and then my first official photoshoot for a friend! I am not the best photographer, but know the basics, so cross your fingers. It’s going to be so much fun.

Yikes, I don’t like this place!

Efter middagen tog gick vi tvärsöver gatan till Condeco för en kaffe. Satan vad jag inte gillar det stället. Tvi vale. Himlans tur att sällskapet var trevligt. Jag försöker ta reda på hur man gör GIF-filer på VeckoRevyn Blog så jag kan lägga upp gårdagens klädsel för er också. Men kommer inte på’t. Någon som kan bistå med en hjälpande hand?

English: After dinner we crossed the street to have a coffee at Condeco. Damn how I don’t like that place. Yikes. Pleasantly I had a very nice company. Try to find out how to make GIF files on VeckoRevyn Blog so I can post a yesterdays outfit for you also. But can’t figure it out. Anyone who can give me a hand with this?