Kategoriarkiv: Klädsel

Zebramönster, guld och lila

1

Nu går jag och mina guldsmycken, zebramönstrade polotröja, knut i nacken och lila läppar ut på stan. Känner mig väldigt ghettochic i den här kombinationen. Måste passa på innan allvaret börjar om en vecka. Får visa bättre bild senare. Kanske skjuter träningen till imorgon.

Fnatt i hatt

1

Jag är ingen mössperson. Har med vemod alltid dragit ner mössan över huvuvdet som barn. Trångt, sticksigt och oglamouröst. Men det vet ju alla att som vuxen får man göra som man vill. Tur nog. Så jag använder hatt istället. Mycket mer angenämt, snyggt och roligt. Om jag får säga det själv. Har börjat få till en minisamling på hatthyllan och det känns fint. För både sommar och vinter. Men det är inget jag jäktar och driver på. Hatten ska finna mig och inte tvärtom. Ingen av hattarna har jag köpt när jag letat utan de har dykt upp när jag minst velat eller letat. Precis så ska det vara tycker jag. Extra roligt är det med detaljer och personlighet också. Som min vita ovan med fjäderskrud som jag köpte second hand i somras.

2

Jag har inte mjäll jag lovar

1

Ville bara visa de stickade byxorna rakt upp och ner. Så. Här är dem. Sköna som få. Varma. I min mening också galet snygga. Känns som jag går runt i pyjamas dagarna i ända. Helt plötsligt är den outhärdliga vintern inte lika outhärdlig.  De vita kluttarna i mitt hår kanske ni undrar också? Snö är svaret. Dessa vackra flingor som aldrig slutar slinga ner. Alltså försvarar jag mig härmed från eventuella frågetecken kring kraftig mjällproduktion. Over and out.

2

Finkappa och stickade byxor

1

Idag är dagen då mitt hjärtas hjärta fyller år och således dagen då finkappan åker på. Med de nya stickade byxorna under som värmer benen så gott. Göteborg är iskallt. Tossingarna mina gjorde så oerhört ont efter vår korta lilla promenad och picknick längs med hamnen där vi såg stora isflak forsa förbi. Hela tiden stirrade vi med stora ögon och väntade oss en isbjörn när som helst. Sedan mindes vi en barndomshistoria som killens, numera tyvärr framlidne och väldigt saknade, farfar berättade för oss en kall vinterdag som denna fast för några år sedan. Hur han och hans kamrater, på tiden då det begav sig som barn, brukade hoppa över älven på flaken. Kan ni tänka er? Sådana galenskaper. Vi rös och frös bara vi föreställde oss hela rabaldern.

4

2

3

Typiskt Ferferi

1

En rar läsare frågade mig om jag inte kunde berätta lite om hur jag sminkar mig eller vilka produkter jag använder. Ja visst kan jag göra det, tänkte jag. Även om jag själv inte tycker det är så spektakulärt det jag kletar på, så vet jag att det bästa som finns är att rota i mammas eller en väninnas sminknecessär. Få tips, testa, lukta och dutta. Det mesta jag använder idag håller på att ta slut och är därmed så satans tråkiga att fota, men jag ska se hur jag fixar detta dilemma. Men tills dess vill jag rekommendera något annat i sminkväg till alla fina damer som läser min blogg. Läppstift! Jag har använt läppstift ända sedan jag började sminka mig i högstadiet. När alla andra kletade på rosaglittrig läppglans smetade jag på ett lager beige eller nougatfärgat läppstift.

Sedan har jag läst i diverse tjejmagasin och undersökningar att det är det mest osexiga som en kille vet om. Läppar med läppstift på menar jag. Men det struntar jag fullkomligt i. Speciellt under vintern då det faktiskt är det bästa skyddet mot de kalla vindarna. Ingenting annat hjälper så bra som ett oljigt, fint läppstift. Så jag kör på och är fast. Har försökt vänja av mig periodvis men det går inte alls. För jag ser inte poängen i det riktigt. Det bästa som finns ju är att få känna sig som en fin dam från tjugotalet som försynt lägger på ett nytt lager väldoftande färg på sina läppar och sedan smackar ihop dem lite lätt. Mysigaste känslan.

Jag behöver tips

4

Häromdagens. Minns inte när nu. Som ni märkt tog jag en minipaus. Inte bara från bloggen utan från surfandet överlag. På mitt ena jobb sitter jag vid en skärm mest hela dagen. Bloggen på det. Skolarbete samma sak. Och så blev det automatiskt att jag således även spenderade fritiden vid datorn. Inte bra. Inte alls angenämt. Så jag har varit på rehab för detta och mår bättre så här. När jag får dona hemma istället. Tända lite ljus och mysa. Pussa på killen. Se en film jag redan sett tusen gånger eller gå en promenad för att sträcka på de stela benen. Men hörrni det går ju inte alls att klä sig normalt i detta väder. Så det ni ser i inlägget är så jag såg ut under massa lager med jacka, mössa och halsduk givetvis.

Den konjaksfärgade fuskpälsen är för övrigt nygammal. Men jag kan inte använda den upptäckte jag när den satt på. Luktar gammal vind. Inte så värst mysigt alltså. Så den vädras. Den har vädrats ett tag nu. Men det verkar inte hjälpa. Inte alls. Så vad gör man? Har ni tips? Ge mig tips ni rara!

3

2

1

Sommarklänningen i vinterversion

1

Et voila mes cheris! Hemkommen efter en lååång arbetsdag och äntligen tid till er mina rara. Här har ni alltså min vinterversion av den blårandiga sommarklänningen. Givetvis byltade jag på med en jacka över det där. Om än, en för vädret, någorlunda för tunn sådan. Magkort mockajacka. Men ska man vara fin, eller hur? Ser ni för övrigt skillnaden i väder? Större kontraster än så blir det inte. Från varmaste, gassande sommardagen till kallaste, råaste vinterdagen. Allt jag har på mig på fotot utom strumpbyxor och handskar är för övrigt second hand. Allt är i sin ordning i Ferferiland alltså. Och jo, där har ni mina nya tantkängor som de ser ut på!

2

3

Ni kan skälla på mig nu

1

Vet ni, bara för att det är kallaste vinterlandskap ute så innebär det inte att man inte kan använda sina fina sommarplagg. Det är så tråkigt det där med säsongsplagg tycker jag. För sommaren är så knapp här i Sverige att jag känner att man aldrig hinner använda alla sina sommarkläder ens en gång innan sommaren är förbi. Vissa plagg känns svårt att använda sommartid. Som långa, fladdriga och blommiga skapelser. Men andra tycker jag fungerar finemang. Som min klänning ovan. Jag slängde på mig den igår och kände mig alldeles så flicktjusig. Tänkte att jag kan slänga på mig samma skapelse idag så jag kan visa er. Ge lite tips på hur man kombinerar sina fina sommarplagg i den kyliga, råa, kalla vintern som gör det så motbjudande att gå ut stundtals.

Apropå sommar. Jag ser på bilderna och jag inser vilken blekfis jag är. Jag har egentligen ingenting emot det. Men när man är så blek så man nästan är genomskinlig. När minsta rodnad syns. När smink är det enda som kan få en att se pigg ut. Då känner jag att… det är okej att sola. Usch jag vet. Jag har inte gjort det än. Men jag funderar på’t. Har ett solarium alldeles där jag bor. Under mina fem år på samma adress har jag inte en enda gång besökt det. Kanske blir det dags snart? Ska ni skälla på mig nu?

2

3

4