Kategoriarkiv: Musik

Ennio Morriccone

1

God fortsättning! Eller dålig… Hörrni jag har glömt kameran hemma hos killens morföräldrar och kommer inte kunna få tillbaks den förrän om ett par dagar. Illa. Jag är asförbannad. Hur tusan ska det gå utan min kära kamera i några dagar? Så jag kan inte visa er min jul än. Nu lyssnar jag på musik av geniet Ennio Morriccone i sängen istället. Lugnar ner mig. Hans musik är som terapi för själen. Grymt bra avkopplingsmusik så här efter jul. Sedan blir det hem till fina mor på middag och träffa kära, saknade lillebror. Har noll klädinspiration idag förresten. Det händer cirka tre gånger om året.

Min Julmusik på Spotify

1

Hörrni snart är det jul! Ifall någon missade det menar jag. Jag känner nästan att jag missat det själv nämligen. Trots mina tjuvstart. Har varit så mycket på sistone och emellan kom sjukan och vips fick allting ligga på is i några fem dagar. Galet tråkigt. Men nu är jag på benen igen (tack och lov) och måste ta igen allt som fått vänta. Som att handla julklappar. Jag har liksom inte riktigt kunnat göra det än. Så japp. Det blir en del att stå idag. In till stan, köpa klappar, ta en snabb espresso någonstans eftersom det var allt för länge sedan, handla tyg, presentpapper, hem igen och tvätta, städa, måla naglar, laga mat, slå in klappar. Andas. Så blir det jobb på torsdag och lördag. Där emellan kläms julen in någonstans!

Hur som haver så har jag gjort en liten (inte så jätteliten kanske) lista med julmusik till er som har Spotify. Klicka HÄR. Min lilla julklapp till er. Massa oldies mest bara. Hoppas ni gillar det lika mycket som jag! Skönt kan jag tycka att slippa alla radiodängor. Även om George och Britney och Mariah ibland kan vara roliga också.

Armand Mirpour

[youtubeplay id="zgiKj9CE1-k" width="720" height="580"]

Nej, jag skulle nog inte vilja påstå att jag är patriotisk nu. För den här iranska snubben är ju faktiskt grymt mysig att lyssna på. Armand Mirpour. Jag tror definitivt att vi kommer se mer av honom. Nästa svenska musikexport? Jorå. Nu har jag lyssnat på honom hela kvällen. Mysfaktor. Får mig att längta till varmare kvällar. Curly Boys Law är mysigaste på länge. Men den ville inte laddas upp på bloggen. I am a Volcano är grym den med. Lyssna och titta ovan. Cool snubbe.

Taken by Trees

[youtubeplay id="Q9wX3jg1p7Y" width="720" height="580"]

Dagens signaturmelodi får Taken by Trees med Victoria Bergsman stå för. Lite hippie och somrig. Så där som det inte alls passar sig just nu känns det som.