Kategoriarkiv: Shopping

En vacker vardag med vackra ting

1

Senaste skatten jag hittat. En turkos liten historia med guldkanter. Precis så glamouröst som jag vill ha det. Där jag kan gömma mina guldsmycken, kristaller och smaragder. Ni vet de där låtsasstenarna som glimmar så fint i öronen på en och får en att känna sig finast i salongen. Jag är hellycklig över detta fynd. Åh så kul det är med vackra ting. Man måste ha en vacker vardag.

Från Saron Second Hand. Så klart.

2

Julklappslista till tomten

1

Kära tomten. Det var längesedan vi talades vi. I en monolog. Närmare sagt ett år sedan. Men nu serru tycker jag det är dags att catch up. Lagom till jul sådär. Asch, låt oss vara ärliga, inte som att vi har så mycket gemensamt ändå. Så nu går jag rakt på sak och slänger fram min önskelista så här lagom till jul. För snäll har jag ju varit. Om du frågar mig. Och det gör du, frågar mig alltså. Mitt bästa har jag gjort i alla lägen. Växt i mig själv. Gjort en resa både geografiskt och själsligt. Lärt mig ett och annat. Gråtit och förlåtit. Älskat och brytt mig om. Kanske visserligen hann jag inte med en tenta. Och ligger lite efter i en kurs. Eventuellt kunde jag tagit upp målandet som jag lovade mig själv. Rökt färre cigaretter. Festat lugnare. Men det är ju petitesser mestadels ändå, eller hur? Så här kommer listan.

*En flaska Orofluido.

*Mörkt läppstift som får mig att se ut som valfri medlem ur familjen Adams. Som något ovan.

*Prenumeration på en symagasin. (Hej tantvarning)

*Skinnhandskar

*Glittriga byxor (inte tights)

*Hårdare kropp

*Snygg hårddisk

*Soffkkudde utan fodral till mitt snygga kuddfodral

*Strumpor (Gubbvarning)

*Vit enkel blus

* 501:or

*Solbränna som är naturlig. I det paketet kan en solresa få ingå alltså.

*Körkortslektioner

*En ny parfym. Det finns två att välja mellan.

*Aromatiska duscholjor

… plus lite mer. Men hey, det räcker kanske här?

Lanvin, Calle Schulman, Stylisterna

1

Hittade dessa två foton i mobilen precis. Från när jag var på H&M och kikade på Lanvin och synade sömmarna, kände på tyget, klämde på fållarna och överlag drog fram mina kritiska klädögon. De röda pumpsen nedan kan jag nu i efterhand ångra lite att jag inte köpte. Fastän jag inte ens testade dem. För rädd för att falla för dem. Ska jag ha skor för tusen riksdaler så är det rediga vinterkängor som gäller och inte ett par pumps till. Hur perfekta de än må vara. För ack så perfekta de var.

Jag är så sugen på lite shopping nu. Snarare lite mer shopping. Vill ha byxor. Är så nedrans trött på alla mina byxor. Bara jeans jeans jeans så långt ögat når. Kanske inväntar julrean. Eller orkar man med det? På tal om shopping kom jag just på att jag inte berättat för er om hur det gick med Stylisterna som jag var på casting för! Jag kom inte med. Det sista jag hörde från dem var att jag måste förstå att det inte bara är mode det handlar om, utan underhållning också… Det ska bli väldigt intressant att se vilka de valde till slut. Nu när jag har en bild av de flesta som var där samtidigt som jag menar jag. Kan bli ett hur bra program som helst. Calle Schulman producerar ju hela kalaset och de som han brukar röra vid, vet vi vid det här laget, brukar bli till guld. Kungarna av Tylösand till exempel bidde väl en succé? Jag vet om tre stycken av tio som kom med. På måndag avslöjas alla deltagarna.

2

Lanvin <3 H&M

1

Här ser ni mitt lilla fynd från Lanvin. Jag gick ju som ni vet inte dit på morgonen utan senare på dagen. Till min stora förvåning var det en hel del kvar. När jag antydde detta på ett undrande sätt till en i personalen blev hon märkbart upprörd och gick in i försvarsställning om att det visst hade sålt bra. Jag försökte lätta upp stämningen genom att säga att det under tidigare kollektioner inte funnits lika mycket kvar om man kom sent. Vilket jag alltid gör i och med att det där med köandet inte alls är min grej. Var gång har jag tyckt att damsidan varit länsat. Men nej, tydligen hade jag mycket fel ville hon säga. Nåja. Hur som helst. Så fick jag därmed alltså chansen att trots allt känna och titta på plaggen, och blev riktigt överraskad. Negativt. Jösses så dåligt allting såg ut i verkligheten. Sömmar, material, konstruktion. De grejer jag hade tittat ut var bara ren besvikelse. Till min plånboks glädje tåls att säga. Så jag traskade över till herrsidan och höll tummarna för att flugan som jag även tittat ut skulle vara bra åtminstone. Det var den! Mer än bra. Helt underbar.

Så nu har jag förlorat min flugoskuld och är mer än nöjd. Det var det enda jag kom ut med men ack så det räckte väl. Har ni varit och sett eller köpt något från Lanvin? Vad tycker ni om det hela?

Penny Loafers eller gubbskor

1

Hej och hå se upp! Nu kommer kanske för många ett ganska så ointressant inlägg. Men ack så relevant för mig. Jo serrni. Jag har lyckats knåpa ihop det här inlägget två-tre gånger tidigare under hösten men sedan raderat det. Tänkt att, inte är väl mina läsare intresserade av det här. Men hörrni, det är ju trots allt Ferferis blogg, eller hur? Så då får det vara så här. Att jag skriver om saker och ting som mitt hjärta slår ett extra slag för, för tillfället.

Till saken. Lång inledning hej. Sedan i slutet av sommaren har jag hållit extra utkik efter penny loafers i lack. Det där med lack är extra viktigt. Alltså mer än de ovan. Jag älskar lack, mönster, glitter, trash. Nåja. Penny loafers kan hur som helst även översättas till gubbskor utan snörning. Eller Tak-takskor som min älskade lillebror kallar dem. Men som allt annat som inte är trendigt kan det vara svårt att finna i butik. Jag fann dock ett par från RizzoNK. Som tyvärr hade krävt att jag knappt kunde äta nudlar månaden ut. Så det gick ju inte. Tog förresten bild och tänkte lägga in i de där två-tre inläggen som blev raderade. Slutade med att jag raderade även fotot alltså.

Nu ser jag att Sveriges egna modeguru Elin Kling har skrivit om dessa. Vilket då betyder att butikerna snart kommer krylla av den här modellen. Vet inte om jag ska vara glad eller sorgsen. Glad att skorna alltså kanske kommer gå att finna inom en snar framtid. Sorgsen över att jag inte längre kommer få vara ensam om detta. Kommer istället se ut som en klon. Suck. Inte alls kul i min mening.

Min pojkvän brukar alltid säga att jag har en undermedveten förmåga att plocka upp trendsignaler i förväg. Bra eller dåligt? Bra för jag har en dold talang, ha! Dåligt för att plånboken sällan räcker till. Dåligt även för att när trenden väl slår in så är jag så gäspigt trött på alla modekids som går runt i det aktuella plagget. Nu fick jag skryta lite också.

Så ja, hittar ni liknande skor till mig hojta gärna till! Kom ihåg, det där med lack är viktigt.

Sources: The Shoe Buff

Mary Poppins

1

Senaste tillskottet i skogarderoben är dessa finfina pjucks som får mig att känna mig som bedårande Mary Poppins i regnet. Galet bekväma. Galet heta och lagom tantiga. Helt i min smak alltså. Var jag köpte dem undrar ni? Saron Vintage svarar jag.

Nya smycken

Senaste tillskottet i smyckesamlingen. Köpta 2hand. Så klart. Brukar inte ange pris men måste berätta den här gången. Så håll i hatten nu! Sexton riksdaler sammanlagt för alla fyra. Jojomensan. Jag har köpt liknande armband för  tjugo(!) gånger priset (per styck) tidigare så dessa kan man minsann kalla kap. Om något.

English: Latest addition to my accessories collection!

Rosa karamell med zebrafoder

Så kom dagen då Ferferi orkade uppdatera igen. Ni som läst texten nedan förstår att jag kanske behövt en liten paus och tänka efter. Tar en sak i sänder dock. Berättar mer senare. Nu ska jag hålla det jag lovade istället och visade den rosa karamellen jag fick av min mor. En helt bedårande söt necessär var det som gömde sig i skuggorna! Den är så fin så jag knappt våga använda den. Men den ska inte få ligga och damma. Utan användas så mycket jag kan! Visst är min mamma bra på det här? Hon köpte även tatueringar till mig. Visar en annan gång!

English: This is the gift I got from my mum. A pink delicious toilet bag with zebra lining.