Kategoriarkiv: Vintage

Bästa secondhandbutiken i Göteborg

1

Jag säger då det. Någon lokaltidning har satt Saron Second Hand som bästa secondhandbutiken i Göteborg. Inte illa i min mening. Dessutom är ”min” avdelning nämnd speciellt. Stolt som få är jag. Mödan är definitivt värd efter sådana här små fina recensioner. Det här lilla, är beviset på att målet som jag lade upp för tre år sedan har uppfyllts. Tänka sig.

Vionnet och Lanvin på min vägg

1

Lite mer ögongodis från mitt hem. Älskade inneskorna med låtsaskristaller på klacken och rosa fluff på tårna som vilar på den persiska mattan ärvd av mor och far. Gåvan i form av en sovrumsmöbel som jag speglar mig i, med lådor fyllda med skatter. Pojkvännens fluga som vilar på spegeln som i sin tur reflekterar min sänglampa med låtsasguldfot. Så slutligen min lilla samling på fyra tavlor med skisser från tiden då Vionnet och Lanvin först begav sig. Ett riktigt vintagefynd som heter duga.

2

3

Sommarklänningen i vinterversion

1

Et voila mes cheris! Hemkommen efter en lååång arbetsdag och äntligen tid till er mina rara. Här har ni alltså min vinterversion av den blårandiga sommarklänningen. Givetvis byltade jag på med en jacka över det där. Om än, en för vädret, någorlunda för tunn sådan. Magkort mockajacka. Men ska man vara fin, eller hur? Ser ni för övrigt skillnaden i väder? Större kontraster än så blir det inte. Från varmaste, gassande sommardagen till kallaste, råaste vinterdagen. Allt jag har på mig på fotot utom strumpbyxor och handskar är för övrigt second hand. Allt är i sin ordning i Ferferiland alltså. Och jo, där har ni mina nya tantkängor som de ser ut på!

2

3

Nya pjucks som är gamla

1

Om ni undrar varför jag inte lägger upp så mycket foton på hur jag ser ut numera så är det för att jag mestadels ser ut som ovan. Täckt i mörkaste svart för att matcha den mörkaste svarta vintern och de långa, plågsamma nätterna. I min värmande, långa finkappa och mina nygamla Timberland som påminner mig om hur svårt det kan vara ibland att kombinera mode och kyla. Pjucksen köpte jag förresten i förra veckan för trettio riksdaler på Saron Vintage. Jojomensan. Och jag fryser inte en endaste liten dugg i dem. För de är i plast ganska långt upp och fodrade så tårna är inbäddade gottigt. Känner mig som en ridtjej trots att jag aldrig ens suttit på en pålle. Kappan är också 2hand. Finfint märke dessutom måste jag skryta med. Är ni någonsin sugna så är det alltså Saron Vintage som gäller helt enkelt. För hela slanten.

2

Saron Second Hand

1

I vanlig ordning var jag på Saron Vintage igårkväll och jobbade med vår lilla avdelning. Plockade ut fina plagg och prylar, skyltade om och fotade till er. Oerhört roligt var gång, jag tröttnar nog aldrig på det här jobbet. Mitt lilla kärleksbarn, som fyller tre år snart! Tänk vad tiden går. Varje vecka har vi olika teman. Den här veckan var det tema Kitsch med det syns inte på just dessa plagg jag valde att fota. Vill ni se de mer kitschiga kläderna, skorna, prylarna och accessoarerna så bli medlemmar på vår Facebookgrupp som heter Saronklubben vet ja! Vi skickar nyhetsbrev varje vecka och lägger upp foton på vår skyltning och lite godbitar.

2

4

5

Fotografering och styling med Alex

8

Nu äntligen har jag fått tid att slutföra det sista arbetet från fotograferingen jag hade med min fina vän Alex. Har känt mig krasslig idag så varit hemma och fått lite undanarbetat. Att vila finns inte riktigt på agendan. Så här kommer det som lovat. Bättre sent än aldrig eller vad säger ni? Alex extraknäcker ibland som modell och dessa foton var för hans portfolio. Jag fick äran att styla och fota honom. Superkul verkligen! Kläderna är lån från Saron Vintage med undantag för några plagg som är ur min egna garderob. Av hundratals foton fick jag i alla fall slutligen fram dessa favoriter. Vilket är er favorit?

1

3

2

4

11

5

6

9

7

10

Styling: Ferferi

Foto/Redigering: Ferferi

Modell: Alex O/Modellink

I am gonna get rich when I grow up

I den andra påsen låg således den här himmelska tyghistorian. Den var given. Så satans splendid att jag inte för mitt liv förstår varför man gör sig av med en sådan skapelse (den är vintage). Eller alla de andra tusen klänningarna jag testade på Pop Boutique. Jösses vad jag provade och bytte och hade mig. Så många klänningar som kunde åkt med men som med en klump i magen fick hängas tillbaka. Så skynda er dit. De fantastiska skapelserna är kvar! (Tar emot att berätta det men jaja.) Jag ska bannemej bli rik när jag blir stor. Så jag kan shoppa tills jag stupar. Och ge lite till välgörenhet också då. Så klart. Ja.

English: In the other bag was finally this heavenly textile story. It was hands up. So damn splendid that I just can’t understand how someone gives a treasure like this away (it is vintage). Or neither of the other thousand dresses i tried at Pop Boutique. Geez how I tried and changed and were about. So many dresses that could have followed me back home but which were hung back with a hideous stomache ache. So hurry up over there. The fantastic creations are still there! (Didn’t want to tell but oh well.) I am going to get rich when I grow up. So I can shop til I drop. And give some to charity also. Of course. Yes.

Grandpa

Grandpa. Att smyga runt där. Känna. Dofta. Sukta. Allt är så fint, så magiskt. Dekorerat med kärlek och omtanke. Någon som gått och lyft och plockat och lagt tillbaka. Backat, inspekterat, gått tillbaks och vridit lite. Nästan för fint är det där, för jag vågar knappt röra. Sådan ögongodis. Gammalt blandat med nytt. Rockigt blandat med mjuk femtiotal. Hattar med nitar. Böcker med nagelfilar. Smycken med dockor. Som mormors vind, mormors skattkammare.  Eller vem försöker jag lura. Jag har ingen mormor i livet. Inte heller var hon varken svensk eller hade en vind, även om hon var alldeles förträfflig på alla andra sätt.

English: Grandpa. To tiptoe around there. Feel. Smell. Yearn. Everything is so fine, so magical. Decorated with love and careness. Someone who has walked around and lift and picked and put back. Backed, inspected, went backed and turned it some. Almost to fine it is, cause I barely dear to touch. Such eyecandy. Old mixed with new. Rocky with soft fifties. Hats with studs. Books with nail files. Jewelries with dolls. Like grandmas attic, grandmas treasury. Or who am I kidding. I don’t have a grandma anymore. Not also was she neither Swedish nor had an attic, even though she was totally marvellous in every other way.

Grandpa: Vallgatan 3, Gothenburg. (grandpa.se)

Reningsborg

Sista stoppet blev Reningsborg i Västra Frölunda. Även det en secondhand-butik som arbetar med välgörenhet. Där fyndade jag den här hatten som jag är så himlans nöjd med! Den gick loss på ynka trettiofem kronor. Så skynda och fynda vet jag. Fanns massvis med finfina saker.

English: Last stop was Reningsborg in Västra Frölunda. Also this a second hand store who works with charity. There I found this hat which I am so happy with! I bought it for as little as 3.5euros. And there was a lot of nice things left so hurry up and go for some bargain hunt.

Reningsborg: Reningsverksgatan 1, Västra Frölunda  and Angeredsvinkeln 9, 424 67  Angered