La Defense

Paris är inte bara söta smågator och låga hus. Finansdistriktet La Defense byggdes upp utanför Paris 20 arrondissemang eftersom inget i Paris får vara högre än Notre Dame (med undantag från La Tour Eiffel). Notre Dame är räknas som kärnan och det är därifrån man räknar alla avstånd. Inget i Paris innerstad får vara högre än 10 våningar.

Notre Dame får plats inuti Grande Arche.

Making me proud!

”Tre exjobb nominerade till Swecos studentpris

2009-10-21

Nu är de klart vilka som nominerats till att få Swecos studentpris – priset som belönar arbeten som visar på smarta lösningar för ett bättre klimat. I år står kampen mellan en barnbok, energieffektiva småhus och ett exjobb kring hur våra vägar påverkar klimatet.

Innovativ barnbok för 3 -6 åringar
Jonatan Persson och Max Jacobson från Chalmers är nominerade för sitt arbete med en innovativ barnbok om miljö.

Energisnåla småhus
Johan Helmfridsson och Mikael Mangold från Chalmers är nominerade för sitt arbete ”Genom jorden – energieffektiva småhus i samverkan mellan arkitekt och ingenjör”.

Hur påverkar vägen miljön?
Camilla Andersson och Helene Gunnarsson från Högskolan i Halmstad är nominerade för sitt arbete ”Klimatpåverkan vid vägbyggnad”. I arbetet har man jämfört vilken klimatpåverkan som olika metoder för att konstruera nya typer av vägar har.

Swecos studentpris delas ut den 17:e november på Moderna Museet i Stockholm.”

… Jag må vara klyschig men hjärtat, du är redan en vinnare i mina ögon!

Le festival d’automne à Paris

När turisterna åker hem efter sommaren, det är då parisbornas fest börjar. Den 15e september börjar nämligen Le festival d’automne à Paris.En festival om samtida konst inom alla genrer; film, foto, konst, ljud, installationer med mera. Den startade 1972 och håller på från mitten av september till mitten av december, så omkring 100 000 personer brukar lyckas besöka den varje år!

Det är mycket som händer runt i stan och det är omöjligt att hinna med allt. Men än så länge har jag funnit tid att se en av Guy Maddins filmer. Guy Maddin filmar på ett traditionellt sätt och med gammal inspelningsteknik. Han eftersträvar känslan från det tidigaste filmerna. Riktigt mysigt och jag ställer mig frågan varför inte fler har kommit på det här tidigare. Det lilla jag sett av hans verk är väldans bra och harmoniska. En stor kontrast mot actionfilmerna från Hollywood som man matats med sen barnsben, indeed. Här ovan är ett klipp från en av hans många filmer.