Den franska klädseln

En god vän till mig kommer på besök snart och han frågade mig lite om mode och klädsel i Paris varvid jag svarade att här spelar det inte riktigt någon roll hur man ser ut. Alla ser ut som de vill. That’s the beauty of it! För att förstärka det jag sa var jag således tvungen att visa ett exempel. Så idag fotade jag den här herrn i smyg. Han har på sig vad många vanligtvis skulle kalla för damkappa med insydd midja och vackra knappar. Men inte en kotte höjde på ögonbrynet för det! Så, come as you are people!

Sista lektionen

Idag hade jag dagens sista franska-lektion för den här terminen. Det kändes… skönt! Inte sentimentalt alls, även om jag fått en del nya fina vänner och hade turen att få den fantastiskt roliga men hårda Madame Jehiel som professor.

Jag mötte upp Anna och Marcus för att plugga lite innan lektionen.

Gick inte så bra eftersom vi mest var hungriga. Så vi drog ner till Monoprix och köpte baguette, vitlöksost och salami istället…

Sista timmen på lektionen åt vi kakor och läsk. Mark, den fantastiska hobbykocken från San Fransisco hade bakat chokladfudge. Min favorit på kakbordet.

Han passade på att fota sig själv…

…och jag honom!

Söta Madame Jehiel pratade på som vanligt.

När man dansat hela natten lång så är man väldigt hungrig dagen efter. Det är ju en fyratimmars lång träningspass egentligen. Lyckligtvis hade jag och Veronica köpt pistagebröd igår som vi mumsade på idag tillsammans med en kopp god Nescafé. Pistagebröd påminner om kransarna vi har i Sverige med vaniljkräm eller mandelmassa. Men pistagen i degen gör att det smakar liiite lite godare ändå.

Madam

Igår var det lördag och det innebär oftast party. Så jag och Veronica bestämde oss för att unna oss ett restaurangbesök på Le Pére Fouttard tillsammans med fransosen Wilfried och min söta klasskamrat Anna. Vi åt Tartar som var hur mumsig som helst och drack rosévinet Pink Flamingo.

Efteråt skyndade på våra höga klackar till Champs Elysées och vände in på en tvärgata för att skaka rumpa hela natten lång på klubb Madam. Vi möttes av röda sammetsväggar, rosa ballonger och kristall-lampor. Vi beställde ett bord med dricka och dansade non stop i fyra timmar. Folk dansade på bord och soffor och det var en skön sväng hela tiden. DJn spelade allt från hiphop, gamla rockklassiker, nya pophits, rap och electro. En galen mix som trots allt var ganska lyckad då alla fick vad dem ville nån gång under kvällen.

Anna med sin första Tartar.

När jag kollade på bilderna i morse insåg jag att jag hade hunnit med tre olika outfits under kvällen:

Jag gick ut i turban, lockar och svart ullboa.

Festade i rosa fjäderboa och håret i knut.

Kom hem i orange cowboyhatt, utsläppt hår och rosa boa.

Veronica fick med sig en fjäderboa hon med.

Lämningar från en afton i dimma.

Macaroons encore!

Vid min skola kan man köpa sådana här gottigheter. Farligt för en gottegris som mig.

Jag har upptäckt att det är många som inte vet vad Macarons är fortfarande. För mig har de goda bakelserna varit självklara långt innan jag åkte till Paris. Så nu ska jag dela med mig av det jag vet och det gör jag lättast med min kära vän Wikipedia:

Makroner, fr. macaron, är ett bakverk gjort på äggvitor, mald mandel, florsocker och socker. De är biskviformade (runda kupolformade med platt botten) kakor som är några centimeter i diameter, med ett relativt fast ytterhölje och beroende på variant ett knaprigt luftigt eller ett mjukt segt innandöme. Den marängliknade konsistensen kommer sig av de marängliknande ingredienserna. Luftigheten beror på äggvitan och det förekommer inget mjöl eller jäsmedel i makronerna. Kakorna är oftast ihoplagda två och två med en söt smaksatt smörkräm emellan. Smörkrämen, och även de själva marängerna, smaksätts med många olika smaker, beroende på affär, säsong, område och så vidare.”