Brunch

Darlings! Vaknade för en timma sedan efter en sen natt i dimmans tecken. Ska iväg på brunch nu med Nici så uppdaterar er förhoppningsvis ikväll!

English: Darlings! I woke up an hour ago after a late and dizzy night. Are going to brunch in Marais with Nici so I’ll uppdate you guys tonight, I hope!

Dagens mulna

En dagens på det från när vi promenerade idag, här utanför den vackra Jardin du Luxembourg. Solen sken när vi steg ut genom dörren men tyvärr bidde det molnigt framåt eftermiddagen. Men vem klagar, det var måste varit minst tio grader ute.

Ferferis födelsedag

För lite drygt två veckor sedan så fyllde Ferferi år! Detta firades med efterrätten först och sist! Dagen började med något varje födelsedagsbarn skall ha, tårta! Eftersom det inte fanns prinsesstårta så blev det ”une tartin” på Pauls i Saint Germain! Födelsedagsbarnet fick ett ljus i sin tårta och vitt vin i glaset! Förutom Ferferi som var födelsedagsfin i sin klänning så var även Pauls ett fint kafé med en klassiskt stilig inredning.

Så småningom blev det dags att bege sig mot restaurangen Les Cocottes135 Rue Saint-Dominique i 7:e. Efter flitigt googlande, jämförande, ändrande och tänkande föll valet på denna restaurang. Många bra recensioner samt att det var en restaurang med fransk mat bidrog. En hel del recensenter nämde även att det var bra att vara där lite innan klockan 19, som är öppningstid, för att vara säker på att få bord. Detta då restauarangen inte tar bokningar. Vi kände oss lite tidiga när vi kom fram vid 18.50 och det första vi ser är ett par som står och hänger på låset?! Ett par minuter senare är det en kö på 15 personer utanför restaurangen innan den ens har öppnat. Bådade gott!

Köandet fortsatte under hela kvällen i restaurangen där folk stod och sippade på ett glas vin medan de väntade på ett bord. Väl inne hamnade vi i baren. Lokalen är avlång och många av platserna för par är vid just baren. Matfantaster som vi båda är så beställde vi snabbt in pilgrimscarpaccio samt en tonfiskpaté till förrätt samtidigt som vi anammade en fransk sed och beställde in en aperitif innan maten. Tonfiskpatén var underbar och strået vassare än carpaccion även om även den var god! Till huvudrätt tog jag mycket konstigt nog pilgrimsmusslor igen, denna gång i en apelsin och saffransås tillsammans med endiver. Ferferi valde en hönsfrikassé som var något av det godaste båda hade smakat på länge! Till efterrätt blev det en kaffe för mig och getyoghurt med honung för Ferferi . Mätta och belåtna gav vi oss sedan ut i Pariskvällen höga på mat.

English: About two weeks ago it was Fereferi´s birthday! The day both started and ended with a dessert. First a cake at Pauls café in Saint Germain followed by a visit to the restaurant Les Cocottes in 7th arr. The restaurant was chosen after intense googling, comparing and contemplating. A combination of good reviews and french cuisine seemed good!

Alot of reviews stated the importance to be in time, preferably a bit before 19 to be sure to get a table, partly due to the fact that they don’t take reservations. We arrived a bit early at 18.55 and the first thing we see is a couple chillin outside the door?! 5 minutes and 15 persons later there was a que lining up outside Les Cocettes.

Well inside, as the food lovers we both are, we orderded as fast as we could! Scallops carpaccio and tuna paté. The paté took first place followed by the carpaccio, both very tasty indeed! As our maincourse we had chicken fricassé and I, strangely, ordered scallops again. This time in an orange and saffron sauce with endives. We both agreed on the chicken being one of the most tasty dishes we have eaten in a long long time! Recommended! After a small dessert consisting of coffé for me and goats yoghurt for Ferferi we headed out into the Paris night high on food!

/Max

American Apparel


Dagens ha-begär. Mörkblå top i sammet. 44€.

Dagens ha-begär nummer två: Beige blus i genomskinlig syntetmaterial. 50€.
American Apparel. Orimligt höga priser för de enkla basplaggen som vanligt för. Tack och hej, men jag letar second hand istället.
English: New items I would love to have. But as usual, American Apparel has unreasonable high prices for their simple basic stuff. 44€ for the dress and 50€ for the shirt. Thanks but goodbye, I search for vintage instead.

09.49


Jag och Max är väldigt lata på morgonen. Det är så pass illa att jag skäms när jag tänker på det. Vi är riktiga nattmänniskor om vi nu ska sätta en etikett på det. Skolan är belägen två stationer bort. Hur vi tar oss dit till fots är i princip som så att vi får gå gatan ner en 300 meter till boulevarden, gå den 2000-2500 meter för att därefter svänga in till en kortare gata med en sträcka på ungefär 200 meter så är vi framme vid skolan. En väldigt fin, livlig och trivsam promenad dessutom. Tror ni vi gör det?

Bortsett från den första veckan så lyckas vi alltid få så bråttom på morgonen att vi måste ta metron för att hinna. Det känns lika fånigt varje gång. Det får åtminstone bli veliben när det är varmare ute. Vad som är så lustigt varje morgon är att vi kommer ner till perrongen exakt samma tid varje gång. Så vi vet att om vi är nere 09.49 så hinner vi i tid till lektionen som börjar 11 minuter senare… Höjden av lathet.
Någon annan som känner igen sig i någon liknande situation?
English: Me and Max are so lazy in the mornings since we always are so tired. So we take the subway to school although it’s approximately about 3km to get there. It feels so ridicilous each time. When it’s warmer we will at least try to take the velib. Everytime we reach the station though, the time shows 09.49. So we know we will get to our goal in time, the lessons start at 10.00, 11 minutes later… Anyone who recognise themselves?

Macaroon


Kommer ni ihåg att jag för ett par dagar sedan var galet sugen på macaroon? Se vad snälla Solli köpte till mig idag, fem hela macarooner! Tyvärr blev jag så ivrig så hann inte fota innan dem snabbt slank ner i magen. Men jag tog smakerna ros, dadel/fikon, kastanj och två lakrits. Rosen var som vanligt gudomlig, kastanjen smakade sofistikerat, dadel/fikon var saftigast och lakritsen var förträfflig. Tack Solli! Jag älskar att du jobbar på Ladurée…

English: The other day I longed so much for a macaroon. Today I got five of them of Solli! But I got so excited that I forgot to take a picture of them before I ate them all. The flavours were rose, dates/figue, chestnut and two pieces of liqourice. My favourite is as usual the rose but I recommened all of them! Thanks Solli! I love the fact that you work at Ladurée…

Detaljer


Om jag förstått det hela rätt så är detaljerna väldigt viktiga i den här staden. Den här ovanligt färgglatt klädda mannen valde dagen till ära att satsa på halsduken.

English: Details are important for the parisians. This colorful monsieur chose to put focus on the scarf this day.