Cheap Monday AW11

[youtubeplay id="cK1fqxpibwA" width="720" height="580"]

Gårdagen bjöd, som tidigare nämnt, på modevisning. Skyndade mig in till stan efter jobbet för att få mig åtminstone en liten glimt av den svenska modeveckan innan den tog slut. Ja för en hel vecka är det ju knappast. Utan snarare tre dagar. Vilket är oerhört futtigt kanske. Men det är tre riktigt välfyllda dagar som vi kan vara riktigt stolta över.

Cheap Monday bidde det. Och hur visningen var kanske jag ska låta experterna få uttala sig om, även om jag bara håller med hälften av gångerna visserligen. Bäst tyckte jag om en viss röd sammetsklänning som ska bli intressant att få klämma på när den kommer i butik. Men överlag var herrsidan mest intressant i mina ögon. Vad jag gillar mest med Cheap Monday är att allting är så bärbart. Tråkigt kan vissa tycka. Jo, jämför man med en parisisk visning à la Gaultier, eller varför inte Galliano, så ja visst. Men båda delarna har sin charm.

Roligast var det dock för min del att för första gången ta del av den svenska modescenen så nära. Jag har tidigare inte deltagit under svenska modeveckan. Så många virtuella ansikten blev helt plötsligt fysiska. Det var en stor massa som var inbjudna, hundratals! (Sympatiskt drag av Cheap Monday) Men där någonstans kunde jag urskilja bland annat Frida Fahrman (modeprofil Kanal 5), Andreas Wijk (modebloggare och sångare), Kleerup (låtskrivare och musiker), Cia Jansson (ELLEs Creative Director), Nina Johansson (moderedaktör Sofis Mode), Columbine Smille (stylistassistent och modebloggare), Marcella Mravec (moderedaktör Metro) och Margareta Van den Bosch (Creative Director H&M).

Bland annat. Om det nu säger er något. Måste erkänna att jag har noll koll på hur modeintresserade ni är, kära läsare. Så jag håller namndroppandet kort. Kika på videon ovan istället. Från slutet av visningen. När Örjan Andersson, Ann-Sofie Back och crew kommer ut för att ta emot folkets jubel. Lyssna också på den härliga musiken som Kleerup, dagen till ära hade komponerat ihop. Samme man hade även fått designa en t-shirt som vi på raderna längst fram hade lyckan att få varsin av. Till höger i bild har ni också Frida Gustavsson, denna modell som överöses just nu med lovord från modemaffian runtom i världen, och därmed också fick öppna hela showen.

Men jösses. Jag kan prata mode hur länge som helst. Har försökt hålla detta kort. Förhoppningvis också gott. Nu ska  jag krypa ner i sängen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>