25 år

Man glömmer så snabbt. Sitter i min kvadtratiska yta i en skyskrapa i downtown Seattle. Solen skiner in varvid min fina kollega och tillika för närvarande hotellrumskamrat sträcker fram ett inslaget paket. ”Jag har en sak till dig” säger hon. Till mig? Varför det? ”Du fyller ju år idag!” utropar hon. Just det ja! Vet inte hur många gånger hon nu påminnt mig de senaste dagarna. Men snabbt har jag glömt det igen. Jetlag, storslagna Amerikat, sightseeing och allt vad det är. Med massa jobb, flytt och allt vad det varit på sistone. Då glöms en del bort. Det ”mindre viktiga”. Hamnar i skymundan. Ändå blir jag en kvart sekel. Jösses. Hur gick det till?

Från och till har livet känns oändligt långt. Andra gånger känns det som det går fasligt snabbt. Just idag, då känns det som att det gått alldeles för snabbt. Men så tänker jag på allting som varit, och kanske gick det för långsamt vissa gånger ändå.

Men nu. Är jag precis där i livet som jag önskar befinna mig. Just nu, har jag så mycket jag är tacksam för. Så mycket som ger mig ro. I sinnet. Kroppen. Minus jetlag. Men ändå. Ni förstår.

Så en kvart sekel. Det borde firas?? Det borde firas! Jag borde fira. Det får bli i sommar. Ja så får det bli. När ruschen har lagt sig. Idag ska jag istället njuta av dagen med enbart mig själv som sällskap. Gå ner  till hamnen. Ta en kaffe. Sträcka hakan i luften för att stirra storögt på de ståtliga skyskraporna. Spana och speja.

Tack A-M för att du tänkte på mig idag, när jag inte gjorde det själv.

14 reaktion på “25 år”

  1. Klart det måste firas, GRATTIS!

    Och Seatlle har jag missat, vad gör du där? Plugg? Mysig stad, för åtta år sedan hade jag mina mest galna dagar där. :)

  2. Grattiskramar kommer till dig där borta i väst från mig här borta i öst. Sri lanka är amazing! Kramar på dig, hoppas du hade en magisk födelsedag efter den kvadratiska boxen1 :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>